Здравейте,
имам следния въпрос. Когато турагент регистриран по ДДС, издава фактура за комисионна за продажба на почивка извън територията на ЕС (например Турция) на БГ туроператор, начислява ли се ДДС във фактурата за комисионната или се прилага  “чл. 21, ал. 2 от ЗДДС” с  0% ДДС ?
Благодаря!
Благодаря ви, за съдействието имам още малко време да обмисля как да го направя.  :smile1:
Благодаря, и аз съм в процес на обмисляне как е най-правилно да постъпя. Реално има някакви разходи за външни услуги на стойност 50-60 лв. и за това мислих да е с приходи и разходи под 500 лв.
Здравейте,
искам да попитам във фирма, която е с приходи и разходи под 500 лв. е дошло време да отпиша допълнителна парична вноска от Управителя на стойност 11 000 лв. Мога ли пак да подам в НСИ декларация с приходи и разходи под 500 лв.,а в НАП ГДД, защото това отписване реално не е дейност или трябва да направя годишни отчети?
Благодаря предварително!
Здравейте,
искам да попитам счетоводителите, занимаващи се със счетоводството на туристическа агенция и туроператори, които са със специален ред на облагане, задължително ли е да се съставя отчет по чл.120 за туристическите услуги?

Предварително благодаря!
Здравейте,
след направена ревизия фирма има съставен РА, в който се установява неотчетени приходи за минали години, съответно се начислява ДДС и лихви. Въпроса ми е какви счетоводни записвания да направя? Предполагам за  ДДС-то и лихвите 609/4539, 621/496, после в увеличение на ГДД, но как е правилно да се отрази прихода, който се отнася за минали години?